Ronde #28: The Beatles Sessions (aftrap Zwolle)

Dat The Beatles goede muziek maakten, weten we allemaal. Dat ze nog steeds zo geliefd zijn, weten we stiekem ook. En vandaag, bij de aftrap van Bedside Buskers in Zwolle, werd dat bewezen! Patiënten en bezoekers die mee zongen, vulden de ziekenhuiskamers met vrolijkheid en warmte. Zelfs de mensen die eigenlijk meer van The Stones houden, zongen hier en daar een regeltje mee. De jongens van The Beatles Sessions waren zo vriendelijk af en toe even een praatje te maken en op verzoekjes in te gaan. Het werd zo gewaardeerd dat een patiënt zelfs de muzikanten volgde op de gang langs de kamers om zo lang mogelijk te genieten van de klanken van The Beatles Sessions! 

Een paar quotes die voorbij kwamen:
The Beatles Sessions: "Hebben jullie behoefte aan nog een muziekje?" 
Patiënt: "Nou, ik zeg, knal er nog maar 1 uit, of niet buuv??"
-----
Patiënt: "Dat was super! Er staan drie man maar jullie klinken als zeven! Werkelijk prachtig."
-----
Patiënt: "Dit zijn paar fijne extra vitamines die jullie langs komen brengen."

Al met al een erg mooi en succesvol begin van Bedside Buskers bij Isala in Zwolle. Bedankt Beatles Sessions, Julia Hulshof en Isala!

Tik op de foto voor meer beelden.

Interview Benjamin Kuijpers

Interview Benjamin Kuijpers

Benjamin Kuijpers is een veelgevraagd entertainer met diverse succesvolle acts. Naast zijn eigen concepten wordt hij ingehuurd als vocalist/saxofonist en topline-schrijver. Typerend aan Benjamin: grote glimlach, woordgrapjes, houdt van echt contact en eerlijkheid. Begin september 2017 ging hij — samen met Luuk Nengerman — voor het eerst als Bedside Busker door het Deventer Ziekenhuis. Hun vuurdoop bestond uit een ingetogen versie van Chasing Cars (Snow Patrol) bij een patiënt op de intensive care afdeling. Men heeft het er nog over. Nieuwsgierig naar zijn ervaringen, stelden we hem enkele vragen.

Ronde #27: Benjamin Kuijpers & Luuk Nengerman

"En weet je wat nou het mooiste was? Het was gratis!", aldus Benjamin Kuijpers nadat hij met Luuk Nengerman 'Ze Gelooft In Mij' voor een ontroerde patiënt had gespeeld. Eén van vele mooie momenten van donderdagmiddag 1 maart in het Deventer Ziekenhuis. Hun 3e ronde als Bedside Buskers. In totaal speelden ze voor 48 mensen, maar ze hebben zonder twijfel meer oren (en harten) bereikt. Het plezier en de bezieling spatte er weer vanaf. Er kwam van alles voorbij; van Kensington tot Boudewijn de Groot. Zelfs een uitvoering van Sittin' On The Dock of the Bay met een Schots accent...

Voor deze ronde mochten we ook Floor Hansen verwelkomen! Zij gaat Bedside Buskers voor de patiënten in het Flevoziekenhuis opzetten. Woehoe! Later deze maand zitten we oa met Floor en Carla Bellers aan tafel om het allemaal in gang te zetten. Helemaal te gek natuurlijk!

En omdat Floor zelf ook zangeres is, kon ze het niet laten om bij het laatste nummer (Disco Inferno) met Benjamin mee te zingen. Speciaal voor enkele personeelsleden van het ziekenhuis. Een heerlijke afsluiter waarna iemand zei: "Nu kunnen we helemaal fit naar huis!"

Klik op de foto voor meer beelden.

Bedside Buskers bij SKB Winterswijk

Zoals eerder aangegeven, groeien we. En dus…rapappa, rapappaaa… verwelkomen wij met gróte blijdschap een nieuw team, bestaande uit: Saskia Velders, José Weijkamp en Rob Kuenen (Soundsolution). En met dit nieuwe team komt er een nieuwe locatie bij: Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk! Dit speelde al een poosje op de achtergrond, maar dat ze nu echt van start gaan, is natuurlijk fantastisch nieuws. 

Saskia volgde Bedside Buskers op Facebook en wilde het concept graag naar het ziekenhuis in haar woonplaats Winterswijk halen. De (extra) drive daarbij is haar prachtige, muzikale dochter Sharon (zie foto) die in 2016 op 18-jarige leeftijd onverwacht is overleden. Saskia nam contact op met initiatiefnemer Peter Kortleve (Shortlife). En nadat het SKB (ook) enthousiast reageerde op haar voorstel, werd een ronde in Deventer bijgewoond om te zien hoe we te werk gaan en ons het hemd van het lijf te vragen. Het enige dat nog ontbrak was een enthousiast persoon die Saskia kon helpen met het werven en inplannen van ervaren artiesten. 

Robert Willemsen (LiveGigs) belde met Winterwijkse licht- en geluidman Rob Kuenen om te vragen of hij misschien iemand wist. Het toeval wilde dat Rob er onlangs nog met zijn vrouw (werkzaam bij het SKB) over had gesproken. Waarop hij aanbood om het werk van Robert voor Winterswijk op zich te nemen. Ook hij liep een ronde mee in Deventer en enkele dagen zat hij met Saskia en José aan tafel om een start te maken.

We zijn natuurlijk ontzettend blij, dankbaar en trots. Welkom, Saskia, José en Rob! Heel veel plezier en mooie momenten toegewenst.

En er volgt meer! Stay tuned.

SKB_Sharon.jpg

Ronde #26: LAURA

Vanmiddag was de stralende Laura Beekman (a.k.a. LAURA) te gast in het Deventer Ziekenhuis. Vanwege de ongewone situatie (spelen voor patiënten in het ziekenhuis) was ze toch wat zenuwachtig, maar na haar eerste liedje vertelde een verpleegster haar enthousiast: "Ik heb een liedje van jou op mijn telefoon staan!" 

In de volgende kamer ontstond er een klein feestje tijdens het aanstekelijke liedje 'Zoete Witte Wijn'. De oudere patiënt – zelf ook muzikant – liet LAURA met ontroering weten: "Het is hier een bak ellende en nu kom jij ons opvrolijken. Bedankt, meisje. Het maakt mijn dag weer helemaal goed." 

Op de kinderafdeling speelde Laura voor 5 patiëntjes. Voor een verlegen en verdrietig, jong meisje zong ze ‘Let It Go’ uit de film Frozen. Het meisje werd alsmaar rustiger. Na ons vertrek was ze heerlijk gaan slapen.

Ondertussen had het personeel op de voorgaande afdeling even gegoogeld naar Laura en kwamen zo tot de ontdekking met ze met Nick en Simon het nummer Hartenstrijd voor de gelijknamige film had gemaakt. Die wilden ze natuurlijk dolgraag horen. 😊

Klik op de foto voor meer beelden

Video: Sjoerd Arends

Videoproductiebedrijf De Mannen Zonder Pak maakte voor DZ Live (het jaarlijkse evenement van het Deventer Ziekenhuis) een kleine impressie van één van onze rondes, namelijk de ziekenhuiskamerconcerten met Sjoerd Arends op 7 december 2017. Geen eenvoudige opgave voor de mannen, want met zo'n professionele cameracrew erbij is men toch veel meer bewust van de aanwezigheid van een cameralens. Uiteraard is er toestemming gevraagd aan de mensen in beeld. Wij zijn ontzettend blij dat we je de video kunnen laten zien. 

Bedside Busker bij Isala (Zwolle)

Hiep hiep hoera! We groeien! Vandaag waren we te gast bij Isala in Zwolle. Nadat bassiste Julia Hulshof met haar geweldige band The Package eind 2017 in het Deventer Ziekenhuis speelde, was ze zo enthousiast dat ze aanbood om de functie die Robert Willemsen in Deventer vervuld in haar woonplaats Zwolle waar te nemen. Zodoende wordt Bedside Buskers momenteel met Julia, Robert, Peter en Johan Jonker bij Isala in gang gezet. Hoe geweldig is dat?! Ontzettend bedankt en welcome to the club! Yihaw. Enne... professionele artiesten uit Zwolle en omstreken: meld je aan. Je krijgt écht meer terug dan je geeft. 

Het wordt een mooi jaar voor Bedside Buskers. Naast Zwolle zijn we in gesprek met meer ziekenhuizen!

Van links naar rechts: Peter Kortleve, Julia Hulshof en Robert Willemsen. 

Van links naar rechts: Peter Kortleve, Julia Hulshof en Robert Willemsen. 

Bedside Buskers bij DZ Live

Gisteravond waren wij – Robert, Ilse en Peter – te gast bij DZ Live, het jaarlijkse evenement voor alle medewerkers van het Deventer Ziekenhuis. Met een stralende Sabine Uitslag als dagvoorzitter en bestuursvoorzitter Gita Gallé als tafeldame vond er op het podium van de Deventer Schouwburg een gesprek met ons plaats over het ontstaan, de werkwijze en het effect van Bedside Buskers. Het was een mooie, leuke en goed verzorgde avond.

Aan het eind van het gesprek vertelde Ilse het verhaal van ons eerste bezoek aan de intensive care waar Benjamin Kuipers en Luuk Nengerman hun vuurdoop beleefden en voor een patiënt aan beademing  'Chasing Cars' van Snow Patrol speelden. Destijds een zeer indrukwekkende ervaring voor iedereen die aanwezig was of het later op Facebook zag. Vervolgens liepen 'buskers' Collin Hoeve en Benjamin Kuipers het podium op om datzelfde nummer in een kleine, intieme setting te spelen voor de volle zaal. Prachtig moment. Zoals een medewerker zei: "Die kwam binnen." Zie amateur video op: https://www.facebook.com/marjanvanmaarle/videos/1544164662369584/

De volgende dag liet Sabine Uitslag weten: "...Kippenvel moment. En wat een geweldige organisatie, Bedside Buskers! Ga zo door!" Gita Gallé zei: "Veel medewerkers uit het Deventer Ziekenhuis vonden dit optreden wel een hoogtepunt van de avond. Het was prachtig! Veel dank." 

We gaan zeker door! Uitbreidingen naar andere ziekenhuizen liggen in het verschiet!

Tik op de foto's voor meer beelden.

Ronde #25: Oscar Pauw

Met recht een bijzondere ronde vandaag met Oscar Pauw, die begon met de vraag: 'Op welk liedje heeft u voor het eerst gezoend?' Er waren opvallend veel mensen die meezongen. Of zélf zongen, van 'Oh Oh Den Haag' tot 'Blue Suede Shoes'. We werden zelfs nog even getrakteerd met een heel klein en mooi liedje door Carmijn Bakker (die op dat moment op bezoek was in een van de kamers). Met Oscar's privé-concertjes voor 23 patiënten, 9 medewerkers en 25 bezoekers zijn we weer een hoop mooie momenten rijker. Dankjewel, Oscar!!

Het was voor onze twee gasten uit Winterswijk ook meteen een prachtige 'demonstratie' van wat er allemaal kan gebeuren tijdens onze rondes. Saskia Velders probeert met veel enthousiasme Bedside Buskers bij SKB Winterswijk van de grond te krijgen. Zou natuurlijk geweldig zijn als dat lukt!

Klik op de foto voor meer beelden