De positieve werking en daarmee het succes van Bedside Buskers in het Deventer Ziekenhuis blijft niet onopgemerkt. Naast uiteenlopende artiesten tonen ook andere ziekenhuizen interesse. Helemaal fantastisch natuurlijk! Gelukkig zijn er ook mensen die voor sommige ziekenhuizen het inplannen van artiesten voor hun rekening willen nemen.  

 
locatie_deventer_ziekenhuis.jpg

Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis omarmde (het prille begin van) Bedside Buskers direct en heeft het alle kansen geboden om het te ontwikkelen tot wat het nu is. Ze weten wat voor effect het heeft, zowel op de patiënten, bezoekers als hun eigen medewerkers. Ze zijn altijd enthousiast als we er weer zijn en blijven ons steunen. Wij zijn uiteraard ontzettend blij en dankbaar dat zij ons de kans en begeleiding hebben gegeven en blijven geven. Altijd een warm welkom en een zeer plezierige samenwerking.

Bedside Buskers team:
Peter Kortleve, Robert Willemsen en Ilse Hoogaars / Rudy Boesjes


Isala Zwolle

Nadat Julia Hulshof tijdens de feestdagen in 2017 met haar geweldige band The Package in het Deventer Ziekenhuis had gespeeld, bood ze enthousiast aan om voor Zwolle aan de slag te gaan. Op 25 januari 2018 staken we de koppen bij elkaar om daar een begin te maken. In samenwerking met gastvrijheidsmanager Johan Jonker plant Julia nu, net als in Deventer, een maandelijkse muzikale ronde in met lokale, professionele artiesten.

Bedside Buskers team:
Julia Hulshof en Johan Jonker

locatie_isala.jpg

locatie_SKB_Winterswijk.jpg

SKB Winterswijk

Saskia Velders had ons benaderd, omdat ze dolgraag het concept van Bedside Buskers bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk wilde opstarten. Nadat het SKB enthousiast reageerde op haar voorstel, werd een ronde in Deventer bijgewoond. Het enige dat nog ontbrak was iemand met een netwerk aan artiesten in de omgeving. Gelukkig was daar Rob Kuenen van licht- en geluidsbedrijf Soundsolution! Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn van start gegaan.

Bedside Buskers team:
Saskia Velders, Rob Kuenen en José Weijkamp


Flevoziekenhuis Almere

In november 2017 nam Carla Bellers (humanistisch raadsvrouw bij het Flevoziekenhuis) met ons contact op. Men kreeg daar vervolgens een voorproefje toen Collin Hoeve, in het kader van de 'Dag van de Gastvrijheid', een ronde deed. Door het enthousiasme en de bijzondere, betekenisvolle momenten, liet Carla weten dit graag vaker in te willen zetten. Robert Willemsen contact op met Floor Hansen, professioneel muzikant, eigenaar van entertainmentbureau LoveSound en woonachtig in Almere. Gelukkig hoefde ze ook niet lang na te denken om hiermee aan de slag te gaan!

Bedside Buskers team:
Floor Hansen, Shanna Lenoir en Simeon Karsten

locatie_flevo.jpg

Locatie_Gerle_Zutphen.jpg

Gelre ziekenhuis Zutphen

Eind 2017 en begin 2018 speelden Luuk Nengerman met Benjamin Kuijpers met veel enthousiasme een aantal keren in het Deventer Ziekenhuis. Als gedreven muzikant en directeur van het Popcollege in Zutphen bood Luuk aan om voor het ziekenhuis in Zutphen aan de slag te gaan, aangezien zijn Popcollege er toch om de hoek zit. Het duurde even om de juiste contactpersonen te pakken te krijgen, maar ook bij de Gelre Ziekenhuizen werd enthousiast gereageerd op dit idee. Op 20 september 2018 deden Luuk en Benjamin de aftrap!

Bedside Buskers team:
Luuk Nengerman en Hannie Verbeek


Rijnstate ziekenhuis Arnhem

Nadat journalist en muzikant Renske van den Berg op Moederdag 2017 in het Deventer Ziekenhuis had gespeeld, had ze Bedside Buskers in haar hart gesloten. Toen ze bij een tweede ronde in december 2018 hoorde dat we op zoek waren naar een planner voor Rijnstate, besloot ze daarna om die taak op zich te nemen. Een bijzonder feit is dat haar vader (die veel van muziek hield) bij Rijnstate heeft gewerkt. Op woensdag 20 maart 2019 was de aftrap.

Bedside Buskers team:
Renske van den Berg en Astrid Gerritsen

Rijnstate_locatie.jpg

CWZ_locatie.jpg

Canisius Wilhelmina ziekenhuis Nijmegen

Via ‘busker’ Benjamin Kuijpers kwam Alwin Barten van evenementenbureau Kikks in aanraking met Bedside Buskers en benaderde ons met de mededeling: “…het lijkt mij leuk om eens wat goeds te doen voor onze stad en voor de mensen die wat opgevrolijkt kunnen worden.” Door wisseling van het bestuur in het ziekenhuis duurde het even, maar een jaar later (april 2019) kon Alwin van start in ‘zijn’ ziekenhuis. Super!

Bedside Buskers team:
Alwin Barten en Janny Klok


Medisch Centrum Leeuwarden

Eén van onze ambassadeurs, Carla Bellers, zit niet stil. Nadat ze in 2018 Bedside Buskers bij het Flevoziekenhuis introduceerde, deed ze dat een jaar later ook op haar nieuwe werkplek, het Medisch Centrum Leeuwarden. We benaderden Roel van der Veen van Jong Bookings in Dokkum. Hij reageerde enthousiast, net als de artiesten die Roel meteen benaderde. Op 18 april 2019 vond de eerste ronde plaats bij het 8e ziekenhuis!

Bedside Buskers team:
Roel van der Veen en Carla Bellers

MCL_locatie.jpg

MST_locatie.jpg

Medisch Spectrum Twente

Net als bij de ziekenhuizen in Arnhem en Nijmegen kwamen enkele medewerkers van het Medisch Spectrum Twente met Bedside Buskers in aanraking bij het STZ Event in 2018 (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen). Onze folder ging van de een naar de ander binnen het MST. Tegelijkertijd toonde Macha Klomp van Buro voor Muziek interesse om voor ons in Enschede aan de slag te gaan. Woensdag 11 april 2019 kwamen alle partijen samen om een start in te luiden.

Bedside Buskers team:
Macha Klomp en Rozemarijn van Erp