Interview NPO Radio 5 | Zin in Weekend!

Naar aanleiding van het mooie artikel in De Gelderlander, geschreven door muzikant en journalist Gerco Mons, werd initiatiefnemer Peter Kortleve afgelopen week gebeld door de redactie van het Radio 5 programma Zin in Weekend van de KRO-NCRV. Vandaag om 18:09 uur werd het interview uitgezonden met daarin o.a. een korte uitleg over de naam Bedside Buskers, hoe het idee is ontstaan, onze werkwijze en uiteraard de ervaringen. In het bijzonder een onvergetelijk moment met Laura Beekman. Het interview is via deze link, vanaf 9:33 min., terug te luisteren: https://www.nporadio5.nl/zininweekend/gemist/uitzending/651931/23-03-2019

Zin_in_Weekend_aankondiging.jpg

In De Gelderlander

Op 14 maart 2019 verscheen een prachtig artikel in de Achterhoek-editie van De Gelderlander waarin muzikant en journalist Gerco Mons verhaal doet vanuit het perspectief van de muzikant. Hij had kort daarvoor zelf een ronde gedaan in het SKB Winterswijk. Het online artikel bevat ook een korte video met onze vaste, vrijwillige kracht Saskia Velders: “Het is zo mooi wat muziek doet met mensen. Dat gevoel heeft ook te maken met mijn dochter. Sharon ademde muziek. Ze is anderhalf jaar geleden overleden. Ik zag in de praktijk wat muziek met mensen kan doen. Ik zie dit daarom ook als een eerbetoon aan mijn dochter…”

Foto’s: Jan Ruland van den Brink

Gerco Mons: “Na afloop zit ik vijf minuten stil in de auto. Wat heb ik nou toch meegemaakt? Ik pink een traantje weg. De spanning komt eruit. Wat een gaaf initiatief, dat Bedside Buskers.”

Een patiënt reageerde op Mons optreden: “Ik vind het zo'n leuk initiatief. Het is heerlijk om even wat anders aan mijn hoofd te hebben. Ik lig hier al weken. Weet u, muziek werkt helend. Als je hier de hele dag ligt en er komt iemand langs om muziek te maken. Dat is zo'n mooi cadeau.”

Lees hier het artikel (incl. video)

Bedside Busker bij Rijnstate (Arnhem)

Op de dag dat het precies 3 jaar geleden is dat de állereerste ronde van Bedside Buskers plaatsvond, is er een start gemaakt bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Dat is alweer het zesde ziekenhuis waar Bedside Buskers de kracht van muziek (aan bed) zal brengen! Fantastisch. Journalist en muzikant Renske van den Berg zal de planning van de artiesten op zich nemen. Renske speelde al eens op Moederdag 2017 in het Deventer Ziekenhuis en onlangs nog op 6 december 2018.

Bij die laatste ronde kwam het ter sprake dat we voor Rijnstate nog een planner zochten. Thuis in Arnhem kwam Renske zelf tot het besluit om deze taak op zich te nemen. Waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn! Een bijzonder feit is dat haar vader (die veel van muziek hield) bij Rijnstate heeft gewerkt. Cirkeltje rond! Heel mooi. Welcome to the club. We wensen begeleidsters Astrid Gerritsen, Mariëtte Sloot, Renske en de artiesten die in Arnhem zullen spelen heel veel plezier en mooie momenten! Bedankt voor jullie geweldige inzet!

Oprichting Stichting Bedside Buskers

Ilse Hoogaars, Tineke Hirschler en Robert Willemsen bij Notaris Brummelhuis. Foto: Peter Kortleve

Ilse Hoogaars, Tineke Hirschler en Robert Willemsen bij Notaris Brummelhuis. Foto: Peter Kortleve

Maandag 17 december 2018 hebben Tineke Hirschler (voorzitter) en Ilse Hoogaars Schroer (secretaris) bij notaris Brummelhuis in Deventer de statuten voor het oprichten van Stichting Bedside Buskers ondertekend! En daarmee is de stichting dus een feit! Michel ter Braak maakt als penningmeester het geweldige bestuur compleet en zal voor de stichting een rekening gaan openen. Tijdens de ondertekening haalde Robert Willemsen – heel attent – wat (gouden) bubbels en (plastic) glaasjes tevoorschijn om te proosten.

Nooit gedacht dat ik nog eens betrokken zou zijn bij het oprichten van een stichting. Ook niet toen ik eind 2015/begin 2016 aan dit avontuur begon. Een jaar geleden ook niet. Maar ik ben er ontzettend blij mee en supertrots op. Zo ongelooflijk hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die zich vrijwillig willen inzetten voor Bedside Buskers. Als planner, muzikant, ambassadeur of anderszins. Zelfs notaris Jan-Hein Brummelhuis draagt op die manier een steentje bij. Fantastisch. 

In 2019 komen er nog meer ziekenhuizen en dus meer bevlogen teams en fantastische muzikanten bij. 

We zijn iedereen heel, heel dankbaar. Ik zou zeggen: ‘Proost!’ En in de woorden van Tineke Hirschler bij de oprichting: ‘Op de toekomst!’

Hele fijne feestdagen! Veel lol en liefde toegewenst.

Peter Kortleve
Initiatiefnemer Bedside Buskers

Uitzending 'Hallo Nederland' – Omroep MAX

OmroepMAX_HalloNederland_2nov2018.jpg

Op donderdag 1 november, tijdens de ronde met Brenda Bee, mochten we ook een team van Omroep MAX verwelkomen. Zij volgden Brenda van haar huis naar het Deventer Ziekenhuis om zo een item te maken over Bedside Buskers. De volgende avond werd de reportage in het programma Hallo Nederland uitgezonden (te zien vanaf 7:33 min.): https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738518/

Het geeft een prachtige indruk van het vrijwilligerswerk van de artiesten – in dit geval dus Brenda – en wat dat teweegbrengt. Enkele quotes:

Brenda: “Het is zo super om met hetgeen wat zo dicht bij mij staat, wat ik zo heerlijk vind om te doen, om daarmee iets voor andere mensen te doen.”

Patiënt: “Dat moeten ze toch overál doen! Dat vrolijkt de mensen toch op.”

En een bijzondere afsluiter na een ingetogen uitvoering van 'You've Got A Friend' en een ontroerde patiënt: “Die kwam aan. Geweldig. Dankjewel. Echt. Dankjewel.”

Inderdaad; dankjewel, Brenda! En ook dank voor de aandacht, Omroep MAX. En dankjewel, Deventer Ziekenhuis. Fijn dat dit bij jullie gefilmd kon worden.

Interview Brenda van Aarsen

Interview Brenda van Aarsen

Brenda van Aarsen, ook bekend als Brenda Bee, speelde op 1 december 2016 voor het eerst als ‘Bedside Busker’ voor de patiënten in het Deventer Ziekenhuis. Sindsdien hebben we haar met enige regelmaat mogen verwelkomen. Het toeval wil dat Brenda tot nu toe altijd aan het ‘busken’ was op de momenten dat de pers ook over de vloer kwam, zoals De Stentor, het AD en Omroep Flevoland. Dat én het feit dat ze zich zo graag en geregeld als ‘busker’ inzet, maakt van Brenda een boegbeeld van Bedside Buskers. Tijd voor een interview…

Bedside Buskers bij Omroep Flevoland

floor_brenda_camera_omroepflevoland.jpg

Gisteren speelde 'onze' Floor samen met busker-van-het-eerste-uur Brenda van Aarsen in het Flevoziekenhuis. En niet alleen voor de patiënten, maar deze keer ook een beetje voor Omroep Flevoland.

In een interview vertelt Floor: “Elk optreden is weer anders. De één wordt er heel vrolijk van terwijl de ander er heel emotioneel van wordt.” En Brenda zegt het een eer te vinden: “...dat je met je muziek iets kunt doen om mensen even een klein beetje geluk te brengen, dat is heel bijzonder.”

En er komen ook patiënten aan het woord. Zoals Sjors Koenders: “Het is een privé-concert in een omgeving die droevigheid uitstraalt.” Omroep Flevoland: “Haalt dit de droevigheid een momentje weg?” Koenders: “Ja. Absoluut.”

Luister het hele item hier: https://www.omroepflevoland.nl/…/positieve-reacties-op-conc…

Bedside Buskers in Zutphen!

Fantastisch nieuws! Op donderdag 20 september zijn we op een 5e locatie gestart, te weten de vestiging Zutphen van de Gelre ziekenhuizenLuuk Nengerman gaat voor dit ziekenhuis de artiesten inplannen. Luuk is overigens geen vreemde bij Bedside Buskers; samen met Benjamin Kuijpers heeft hij al geregeld gespeeld in het Deventer Ziekenhuis (zie foto). Beide heren hebben ook de aftrap gedaan in Zutphen. Echt te gek!

Welcome to the club. We wensen begeleidster Hannie Verbeek, Luuk en de artiesten die in Zutphen langs zullen komen heel veel plezier en mooie momenten! Bedankt voor jullie geweldige inzet!

Tik op de foto voor meer.

Ronde #29: More Music / Jonneke Siebrand

Het was gisteren een ronde met een feestelijk randje in het Deventer Ziekenhuis. Terwijl sommige patiënten in het kader van een 'Verwendag' een massage of manicure kregen, snoepten wij van een heerlijke taart ter viering van de 25e ronde in het Deventer Ziekenhuis. Daarna nam Jonneke Siebrand plek in een kleine 'huiskamer' bij de geriatrie, om de ouderen daar te verwennen met allerlei mooie en vrolijke liedjes gespeeld met haar accordeon. Al met al een hoop schik.

Vervolgens gingen Melissa Vos en Erwin Heinen van More-Music de gangen op, van kamer naar kamer, met liedjes van o.a. BLØF, Adele en The Beatles. Waaronder 'Here Comes The Sun'. En jawel hoor, daar kwam de zon!

Tik op de foto voor meer beelden