Persbericht Stichting Bedside Buskers

Vandaag hebben we een bericht over het oprichten van onze stichting naar buiten gebracht. Het is nu mogelijk om ons vrijwilligerswerk te steunen met een donatie. Het bericht wordt aardig opgepikt; online, zoals bijv. in onderstaand artikel van de Winterswijkse Weekkrant, maar ook door radio- en tv-stations. Zo wil Omroep Gelderland graag een reportage maken en was oprichter Peter Kortleve ‘s middags live te horen in een radio-uitzending (vanaf 4 min. 55) bij Friese omroep LEO FM. Fantastisch.

Wil je ons met een donatie steunen, kijk dan op www.bedsidebuskers.nl/stichting. Bij voorbaat dank! We kunnen het goed gebruiken om kosten te dekken en ambities te verwezenlijken. Hoe mooi is het dat dit initiatief voor de mensen wordt gesteund door de mensen!

Bedside Buskers in Enschede!

Net als bij de ziekenhuizen in Arnhem en Nijmegen kwamen enkele medewerkers van het Medisch Spectrum Twente met Bedside Buskers in aanraking bij het STZ Event in 2018 (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen). Onze folder ging van de een naar de ander binnen het MST. Tegelijkertijd toonde Macha Klomp van Buro voor Muziek interesse om voor ons in Enschede aan de slag te gaan. Op woensdag 11 april 2019 kwamen alle partijen samen om een start in te luiden. Opnieuw een erg leuk en enthousiast team. En wat een prachtig, groot, nieuw ziekenuis! Met alleen maar 1 persoonskamers. Dus dat worden sowieso hele mooie en intieme privé-concertjes. Geweldig. Bedankt en welkom, Macha en MST!

Gezocht: oud Alfabet liedje

"En nu het alfabet liedje!", zei een oudere dame nors. Dus werd er gezongen: "A, B, C, D, E, F, G...." 

Nee! Helemaal verkeerd. Ze bedoelde iets anders en begon zelf de tekst van het – naar wij denken: oud-Hollandse – liedje op te zeggen. Daarvan zijn twee regels blijven hangen. De eerste: 'De J is van jaloersheid, de mannen een plaag.' En ze eindigde bij de L: 'De L is van de Liefde, die de harten verbindt.'

Nieuwsgierig geworden, zijn we op zoek naar dit liedje. Weet iemand om welk 'Alfabet liedje' het gaat? En ook HOE die gaat? Mail ons of reageer op ons bericht op Facebook.

UPDATE: Kort na de zoekactie kwam het verlossende antwoord van Ben Lommelen, fervent verzamelaar van oude, vergeten liedjes. Het gaat om het ‘ABC der Liefde’. De tekst en melodie is alsnog bij de desbetreffende dame bezorgd aangezien haar zoon in het Deventer Ziekenhuis blijkt te werken. Meer info vind je op Facebook.

Gezocht_oudAlfabetLiedje.jpg

De Gelderlander & RTV Arnhem

Opnieuw een artikel in De Gelderlander, deze keer de Arnhem editie. Deze keer over de recente start bij Rijnstate, waarin muzikanten Benjamin Kuijpers en Luuk Nengerman en onze planner Renske van den Berg centraal staan. Hoewel Luuk gek genoeg is omgedoopt tot Luuk van Kesteren, is de boodschap er niet minder om.
Naar aanleiding van het verschijnen van dit artikel werd Renske gebeld door RTV Arnhem voor een radio-interview tijdens een live-uitzending. Dat kan je hier terugluisteren.

Lees het artikel hier.

Luuk Nengerman en Benjamin Kuijpers tijdens de 1e ronde in Rijnstate op 20 maart 2019.

Luuk Nengerman en Benjamin Kuijpers tijdens de 1e ronde in Rijnstate op 20 maart 2019.

Bedside Busker bij Medisch Centrum Leeuwarden!

Eén van onze ambassadeurs, Carla Bellers, zit niet stil. Nadat ze in 2018 Bedside Buskers bij het Flevoziekenhuis introduceerde, heeft ze dat een jaar later ook op haar nieuwe werkplek, het Medisch Centrum Leeuwarden, gedaan. We benaderden Roel van der Veen van Jong Bookings in Dokkum. Hij reageerde enthousiast, net als de artiesten die Roel meteen benaderde. Op 18 april 2019 vindt de eerste ronde plaats in het achtste ziekenhuis! Wauw. Wat brengt dit veel in beweging en teweeg…

Bedside Busker bij CWZ (Nijmegen)

Vanmorgen is de start gemaakt bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Via ‘busker’ Benjamin Kuijpers kwam Alwin Barten van evenementenbureau Kikks in aanraking met Bedside Buskers en benaderde ons met de mededeling: “…het lijkt mij leuk om eens wat goeds te doen voor onze stad en voor de mensen die wat opgevrolijkt kunnen worden.” Door wisseling van het bestuur in het ziekenhuis duurde het even, maar nu – een jaar later – kan Alwin van start in ‘zijn’ ziekenhuis. Super! Het is alweer het zevende ziekenhuis waar ervaren muzikanten heel wat bijzonders zullen betekenen voor de patiënten.

Interview NPO Radio 5 | Zin in Weekend!

Naar aanleiding van het mooie artikel in De Gelderlander, geschreven door muzikant en journalist Gerco Mons, werd initiatiefnemer Peter Kortleve afgelopen week gebeld door de redactie van het Radio 5 programma Zin in Weekend van de KRO-NCRV. Vandaag om 18:09 uur werd het interview uitgezonden met daarin o.a. een korte uitleg over de naam Bedside Buskers, hoe het idee is ontstaan, onze werkwijze en uiteraard de ervaringen. In het bijzonder een onvergetelijk moment met Laura Beekman. Het interview is via deze link, vanaf 9:33 min., terug te luisteren: https://www.nporadio5.nl/zininweekend/gemist/uitzending/651931/23-03-2019

Zin_in_Weekend_aankondiging.jpg

In De Gelderlander

Op 14 maart 2019 verscheen een prachtig artikel in de Achterhoek-editie van De Gelderlander waarin muzikant en journalist Gerco Mons verhaal doet vanuit het perspectief van de muzikant. Hij had kort daarvoor zelf een ronde gedaan in het SKB Winterswijk. Het online artikel bevat ook een korte video met onze vaste, vrijwillige kracht Saskia Velders: “Het is zo mooi wat muziek doet met mensen. Dat gevoel heeft ook te maken met mijn dochter. Sharon ademde muziek. Ze is anderhalf jaar geleden overleden. Ik zag in de praktijk wat muziek met mensen kan doen. Ik zie dit daarom ook als een eerbetoon aan mijn dochter…”

Foto’s: Jan Ruland van den Brink

Gerco Mons: “Na afloop zit ik vijf minuten stil in de auto. Wat heb ik nou toch meegemaakt? Ik pink een traantje weg. De spanning komt eruit. Wat een gaaf initiatief, dat Bedside Buskers.”

Een patiënt reageerde op Mons optreden: “Ik vind het zo'n leuk initiatief. Het is heerlijk om even wat anders aan mijn hoofd te hebben. Ik lig hier al weken. Weet u, muziek werkt helend. Als je hier de hele dag ligt en er komt iemand langs om muziek te maken. Dat is zo'n mooi cadeau.”

Lees hier het artikel (incl. video)

Bedside Busker bij Rijnstate (Arnhem)

Op de dag dat het precies 3 jaar geleden is dat de állereerste ronde van Bedside Buskers plaatsvond, is er een start gemaakt bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Dat is alweer het zesde ziekenhuis waar Bedside Buskers de kracht van muziek (aan bed) zal brengen! Fantastisch. Journalist en muzikant Renske van den Berg zal de planning van de artiesten op zich nemen. Renske speelde al eens op Moederdag 2017 in het Deventer Ziekenhuis en onlangs nog op 6 december 2018.

Bij die laatste ronde kwam het ter sprake dat we voor Rijnstate nog een planner zochten. Thuis in Arnhem kwam Renske zelf tot het besluit om deze taak op zich te nemen. Waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn! Een bijzonder feit is dat haar vader (die veel van muziek hield) bij Rijnstate heeft gewerkt. Cirkeltje rond! Heel mooi. Welcome to the club. We wensen begeleidsters Astrid Gerritsen, Mariëtte Sloot, Renske en de artiesten die in Arnhem zullen spelen heel veel plezier en mooie momenten! Bedankt voor jullie geweldige inzet!

Oprichting Stichting Bedside Buskers

Ilse Hoogaars, Tineke Hirschler en Robert Willemsen bij Notaris Brummelhuis. Foto: Peter Kortleve

Ilse Hoogaars, Tineke Hirschler en Robert Willemsen bij Notaris Brummelhuis. Foto: Peter Kortleve

Maandag 17 december 2018 hebben Tineke Hirschler (voorzitter) en Ilse Hoogaars Schroer (secretaris) bij notaris Brummelhuis in Deventer de statuten voor het oprichten van Stichting Bedside Buskers ondertekend! En daarmee is de stichting dus een feit! Michel ter Braak maakt als penningmeester het geweldige bestuur compleet en zal voor de stichting een rekening gaan openen. Tijdens de ondertekening haalde Robert Willemsen – heel attent – wat (gouden) bubbels en (plastic) glaasjes tevoorschijn om te proosten.

Nooit gedacht dat ik nog eens betrokken zou zijn bij het oprichten van een stichting. Ook niet toen ik eind 2015/begin 2016 aan dit avontuur begon. Een jaar geleden ook niet. Maar ik ben er ontzettend blij mee en supertrots op. Zo ongelooflijk hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die zich vrijwillig willen inzetten voor Bedside Buskers. Als planner, muzikant, ambassadeur of anderszins. Zelfs notaris Jan-Hein Brummelhuis draagt op die manier een steentje bij. Fantastisch. 

In 2019 komen er nog meer ziekenhuizen en dus meer bevlogen teams en fantastische muzikanten bij. 

We zijn iedereen heel, heel dankbaar. Ik zou zeggen: ‘Proost!’ En in de woorden van Tineke Hirschler bij de oprichting: ‘Op de toekomst!’

Hele fijne feestdagen! Veel lol en liefde toegewenst.

Peter Kortleve
Initiatiefnemer Bedside Buskers