Mijlpaal

Een tijd geleden bood Robert Willemsen van LiveGigs Music and Events zijn hulp aan. Nu Bedside Buskers een vlucht lijkt te maken, vroeg ik of zijn aanbod nog stond. Een enthousiast ‘ja’ was zijn antwoord en zodoende maakte wij gistermiddag kennis met elkaar, vlak voordat wij samen naar het Deventer Ziekenhuis zouden gaan voor een bespreking over Bedside Buskers waar Mieke Berends-Bosman ons voor had uitgenodigd.

Onder het genot van een kop koffie vertelde Robert mij dat hij van mening was dat de frequentie van de sessies best wat omhoog zou kunnen, bijvoorbeeld 1 keer per maand (i.p.v. 3 of 4 keer per jaar). En dat bleek later precies de insteek van het Deventer Ziekenhuis te zijn; ze willen dolgraag de ‘ziekenhuiskamerconcerten’ structureel invoeren nu zij de effecten ervan hebben gezien!

Dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling en een heuse mijlpaal voor Bedside Buskers. Toen ik begon, hoopte ik erop maar rekende ik er niet op. En nu, na (slechts) twee sessies, willen ze niets liever. Dat is geweldig! En het feit dat Robert zich daarvoor wil inzetten – met zijn ervaring en netwerk als evenementenorganisator – is echt een zegen.

Vlak na de allereerste sessie, op 29 januari 2016 met Geert Leurink en Esther Groenenberg, zei een terminale patiënt tegen het ziekenhuis: “Hier móeten jullie mee doorgaan! Het is zó fijn om even 5 minuten niet met je ziekte bezig te zijn.” Dat geeft mij kippenvel en tranen van geluk.

Hartelijk dank, Mieke, Ko en Ilse van het Deventer Ziekenhuis, voor het vertrouwen, de goede zorgen en de mogelijkheden om dit voor de patiënten, het personeel, de bezoekers én ook voor de artiesten te kunnen en mogen doen. Een win-win-win-win-win situatie.

Welcome to the club, Robert! Alvast bedankt voor alles wat je gaat doen om dit mogelijk te maken. Ik kijk uit naar een leuke samenwerking.

Geeft mij ook meteen de gelegenheid om Tim Kroesbergen ontzettend te bedanken voor wat hij allemaal teweegbrengt namens Bedside Buskers in Rijnstate Arnhem. Daar is men ook enthousiast. Dus wie weet, sluiten zij zich aan bij het idee om het structureel in te voeren.

Blije groet,
Peter Kortleve