Ronde #9: Fanneke Verhallen - Bedtime Buskers

Door een tikfoutje van BB-collega Tim Kroegbergen ontstond er een tijd geleden een nieuw idee; niet Bedside maar Bedtime Buskers. Met andere woorden, een avondronde waarbij alleen slaapliedjes worden gezongen.

En zo gingen we een keer 's avonds langs de patiënten in het Deventer Ziekenhuis. Een extra'tje en iets speciaals. Fanneke Verhallen zong gisteravond alleen een slaapliedje. En niet voor de kinderen, maar voor oudere patiënten. Heel mooi, klein en intiem zong zij – begeleid door haar muziekdoosje – voor hen het 'Stekelvarkentjes Wiegelied' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Men genoot en kon vaak een zacht applaus niet onderdrukken, waarna Fanneke afsloot met: “Welterusten!” De sfeer werd almaar rustiger op de afdeling... 

Een verpleegster over Bedside Buskers: “Muziek doet zóveel. Blijf hiermee doorgaan. Het is fantastisch.”

Tik op de foto voor meer beelden