Gezocht: oud Alfabet liedje

"En nu het alfabet liedje!", zei een oudere dame nors. Dus werd er gezongen: "A, B, C, D, E, F, G...." 

Nee! Helemaal verkeerd. Ze bedoelde iets anders en begon zelf de tekst van het – naar wij denken: oud-Hollandse – liedje op te zeggen. Daarvan zijn twee regels blijven hangen. De eerste: 'De J is van jaloersheid, de mannen een plaag.' En ze eindigde bij de L: 'De L is van de Liefde, die de harten verbindt.'

Nieuwsgierig geworden, zijn we op zoek naar dit liedje. Weet iemand om welk 'Alfabet liedje' het gaat? En ook HOE die gaat? Mail ons of reageer op ons bericht op Facebook.

UPDATE: Kort na de zoekactie kwam het verlossende antwoord van Ben Lommelen, fervent verzamelaar van oude, vergeten liedjes. Het gaat om het ‘ABC der Liefde’. De tekst en melodie is alsnog bij de desbetreffende dame bezorgd aangezien haar zoon in het Deventer Ziekenhuis blijkt te werken. Meer info vind je op Facebook.

Gezocht_oudAlfabetLiedje.jpg