Aftrap Medisch Spectrum Twente

‘Ik heb even alles kunnen vergeten en kan er echt weer een paar dagen tegen’

— Patiënte Trudy van de Weerden

Luuk Nengerman en Benjamin Kuijpers spelen country-muziek, Trudy van der Weerden geniet met volle teugen. Foto: Emiel Muijderman.

Luuk Nengerman en Benjamin Kuijpers spelen country-muziek, Trudy van der Weerden geniet met volle teugen. Foto: Emiel Muijderman.

Gisteren, donderdag 13 juni 2019, was de aftrap bij Medisch Spectrum Twente in Enschede. Opnieuw aan Benjamin Kuijpers en Luuk Nengerman de eer om de aftrap te doen. Het was, zoals ze beiden vertelden, een uitzonderlijke ronde. Weer één die niet snel zal worden vergeten. En dat kwam niet zozeer door de hoeveelheid pers die erbij aanwezig was. Wat overigens in goede banen werd geleid door Rozemarijn van Erp. De volgende ervaring deed zich voor:

Een man van 88 (die 65 leek) maakte zich zorgen over z'n 89-jarige vrouw. In 'de bovenkamer' mankeert niets, maar - zoals iedereen - vergeten ze allebei weleens wat. Maar wat hij vergeet, weet zij nog en vice versa. Zo versterken ze elkaar. Zielsgelukkig. Nu ligt hij in het ziekenhuis en zij zit alleen thuis. Benjamin en Luuk stelden voor om wat voor zijn vrouw te spelen. Goed idee maar dan wel Nederlandstalig, liet de man weten. Zodoende werd 'Ze Gelooft In Mij' ingezet. De man zong mee, maar brak halverwege. Waarop Benjamin naast hem op bed ging zitten en met zijn arm om de man heen zongen ze samen verder. Naderhand vertelde de man dat hij was opgegroeid in de Amsterdamse wijk De Pijp. Dus het nummer van Hazes deed hem niet alleen aan zijn vrouw denken. En...voor het eerst, na heel veel rondes te hebben gespeeld, hield Luuk het deze keer ook niet droog. 

Al met al een heel mooi en bijzonder moment dat met elkaar werd gedeeld. Het is één van de momenten die de eerste ronde in Enschede onvergetelijk maakte. Onwijs bedankt weer, mannen. ❤️

Ook onvergetelijk was Trudy van der Weerd. Zij schittert in een mooie item (incl. video) van zowel Tubantia als RTV Oost. Bekijk het item ‘Nieuw in MST: de helende kracht van muziek, live aan het ziekenhuisbed’ van Tubantia en het item ‘Live muziek verrast patiënten MST in Enschede’ van RTV Oost.

Disclaimer:
De kopregel van RTV Oost doet vermoeden dat we 'zomaar ineens' een kamer binnenwandelen. Dat is niet zo. De rondes vinden altijd plaats onder begeleiding van een vast persoon binnen het ziekenhuis; hij/zij gaat een of twee kamers vooruit en vraagt of men het leuk zou vinden als de muzikant(en) komen spelen. Op die manier komen we alleen op de kamers waar we welkom zijn. Liggen er meerdere patiënten op 1 kamer en een van hen wil het niet, dan slaan we die kamer over.