Bedside Buskers in Delft!

Muzikant Guus Mentink had 1,5 jaar zijn best gedaan om Bedside Buskers in zijn omgeving van de grond te krijgen, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis in zijn woonplaats Delft. Helaas wilde het maar niet lukken. Totdat onze voorzitter Tineke Hirschler contact opnam met de Raad van Bestuur. Tegelijkertijd mailde fondsenwerver Marjan IJkema ons. Zij stond op het punt het Reinier de Graaf ziekenhuis ter verlaten om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Maar voor haar vertrek wilde zij nog dolgraag een start maken met Bedside Buskers in ‘haar’ ziekenhuis. En zo geschiedde, in haar allerlaatste week kwam alles bij elkaar en maakten we samen met Guus, Marjan en Monique van Beurden op 7 juni 2019 een start.

Gisteren, 17 september, vond de eerste ronde plaats met twee van onze beste buskers Benjamin Kuijpers en Luuk Nengerman. Wat een emoties weer; paar tranen maar ook heel veel lol. Directrice Carina Hilders nam even de tijd ondanks haar drukbezette agenda en was diep onder de indruk, met name over hoe Benjamin en Luuk contact maakten. De patiënten genoten enorm; dat was mooi om te zien. Maar ook geweldig om de blije gezichten van allerlei medewerkers te zien die het niet konden laten om even vanaf de gang mee te genieten.

Een fantastische start met een reeks mooie momenten in alweer het tiende ziekenhuis waar nu elke maand Bedside Buskers langskomen voor wat afleiding en de sfeer even verhogen. Tegelijkertijd werd er in Isala Meppel een start gemaakt; daar vind de aftrap op dinsdag 2 november plaats. Geweldig!