Partnerschap KeyMusic Deventer

Na een lange periode van afwezigheid vanwege de pandemie en alle maatregelen, lijkt het erop dat we langzaamaan weer mogen denken aan het opstarten van onze muzikale rondes in enkele ziekenhuizen. Hoe mooi is het dan dat we kunnen beginnen met een fantastische mijlpaal! Na lang zoeken, is het Robert Willemsen gelukt om een leverancier te vinden voor goede elektrische piano's. We zijn ongelooflijk blij en dankbaar met KeyMusic Deventer als partner. Dankzij hun kunnen we de aangesloten ziekenhuizen gaan voorzien van stage-piano's Yamaha P-45, een goede, draagbare piano met ingebouwde speakers. Ze kunnen makkelijk op een ziekenhuis-trolley van kamer naar kamer worden gereden. Stekker erin en spelen maar! Het scheelt de pianisten onder ons een hoop gesleep.

Donderdag 8 juli 2021 konden we de eerste piano’s ophalen. Dat doen we met het geld van onze stichting. We hebben nog niet genoeg om alle aangesloten ziekenhuizen te voorzien. Je kan ons hierin steunen met een donatie naar NL60 RABO 0338 3812 44 t.n.v. Stichting Bedside Buskers (ANBI). Deze eerste piano’s zijn dus ook mogelijk gemaakt dankzij allerlei donateurs. Waaronder ook van ziekenhuizen zelf – zoals het Deventer Ziekenhuis en Isala Zwolle en Meppel – die de toegevoegde waarde van Bedside Buskers omarmen.

We kijken enorm uit naar nieuwe rondes in de ziekenhuizen. De bijzondere, intieme prive-optredens aan bed van de patiënten. Het geweldige, positieve effect van muziek op iedereen; niet alleen de patiënten, maar ook de medewerkers, bezoekers én de muzikanten. Alles vrijwillig. What comes from the heart, reaches the heart.

Dankjewel voor alle inspanningen, Robert! Dank aan alle donateurs. En natuurlijk dank aan KeyMusic Deventer voor deze fijne, nieuwe samenwerking.

V.l.n.r. Peter Kortleve, Robert Willemsen en Erik Jan van de Worp.

V.l.n.r. Peter Kortleve, Robert Willemsen en Erik Jan van de Worp.