In De Gelderlander

Op 14 maart 2019 verscheen een prachtig artikel in de Achterhoek-editie van De Gelderlander waarin muzikant en journalist Gerco Mons verhaal doet vanuit het perspectief van de muzikant. Hij had kort daarvoor zelf een ronde gedaan in het SKB Winterswijk. Het online artikel bevat ook een korte video met onze vaste, vrijwillige kracht Saskia Velders: “Het is zo mooi wat muziek doet met mensen. Dat gevoel heeft ook te maken met mijn dochter. Sharon ademde muziek. Ze is anderhalf jaar geleden overleden. Ik zag in de praktijk wat muziek met mensen kan doen. Ik zie dit daarom ook als een eerbetoon aan mijn dochter…”

Foto’s: Jan Ruland van den Brink

Gerco Mons: “Na afloop zit ik vijf minuten stil in de auto. Wat heb ik nou toch meegemaakt? Ik pink een traantje weg. De spanning komt eruit. Wat een gaaf initiatief, dat Bedside Buskers.”

Een patiënt reageerde op Mons optreden: “Ik vind het zo'n leuk initiatief. Het is heerlijk om even wat anders aan mijn hoofd te hebben. Ik lig hier al weken. Weet u, muziek werkt helend. Als je hier de hele dag ligt en er komt iemand langs om muziek te maken. Dat is zo'n mooi cadeau.”

Lees hier het artikel (incl. video)