Bedside Buskers bij DZ Live

Gisteravond waren wij – Robert, Ilse en Peter – te gast bij DZ Live, het jaarlijkse evenement voor alle medewerkers van het Deventer Ziekenhuis. Met een stralende Sabine Uitslag als dagvoorzitter en bestuursvoorzitter Gita Gallé als tafeldame vond er op het podium van de Deventer Schouwburg een gesprek met ons plaats over het ontstaan, de werkwijze en het effect van Bedside Buskers. Het was een mooie, leuke en goed verzorgde avond.

Aan het eind van het gesprek vertelde Ilse het verhaal van ons eerste bezoek aan de intensive care waar Benjamin Kuipers en Luuk Nengerman hun vuurdoop beleefden en voor een patiënt aan beademing  'Chasing Cars' van Snow Patrol speelden. Destijds een zeer indrukwekkende ervaring voor iedereen die aanwezig was of het later op Facebook zag. Vervolgens liepen 'buskers' Collin Hoeve en Benjamin Kuipers het podium op om datzelfde nummer in een kleine, intieme setting te spelen voor de volle zaal. Prachtig moment. Zoals een medewerker zei: "Die kwam binnen." Zie amateur video op: https://www.facebook.com/marjanvanmaarle/videos/1544164662369584/

De volgende dag liet Sabine Uitslag weten: "...Kippenvel moment. En wat een geweldige organisatie, Bedside Buskers! Ga zo door!" Gita Gallé zei: "Veel medewerkers uit het Deventer Ziekenhuis vonden dit optreden wel een hoogtepunt van de avond. Het was prachtig! Veel dank." 

We gaan zeker door! Uitbreidingen naar andere ziekenhuizen liggen in het verschiet!

Tik op de foto's voor meer beelden.