Interview Brenda van Aarsen

Interview Brenda van Aarsen

Brenda van Aarsen, ook bekend als Brenda Bee, speelde op 1 december 2016 voor het eerst als ‘Bedside Busker’ voor de patiënten in het Deventer Ziekenhuis. Sindsdien hebben we haar met enige regelmaat mogen verwelkomen. Het toeval wil dat Brenda tot nu toe altijd aan het ‘busken’ was op de momenten dat de pers ook over de vloer kwam, zoals De Stentor, het AD en Omroep Flevoland. Dat én het feit dat ze zich zo graag en geregeld als ‘busker’ inzet, maakt van Brenda een boegbeeld van Bedside Buskers. Tijd voor een interview…

Bedside Buskers bij Omroep Flevoland

floor_brenda_camera_omroepflevoland.jpg

Gisteren speelde 'onze' Floor samen met busker-van-het-eerste-uur Brenda van Aarsen in het Flevoziekenhuis. En niet alleen voor de patiënten, maar deze keer ook een beetje voor Omroep Flevoland.

In een interview vertelt Floor: “Elk optreden is weer anders. De één wordt er heel vrolijk van terwijl de ander er heel emotioneel van wordt.” En Brenda zegt het een eer te vinden: “...dat je met je muziek iets kunt doen om mensen even een klein beetje geluk te brengen, dat is heel bijzonder.”

En er komen ook patiënten aan het woord. Zoals Sjors Koenders: “Het is een privé-concert in een omgeving die droevigheid uitstraalt.” Omroep Flevoland: “Haalt dit de droevigheid een momentje weg?” Koenders: “Ja. Absoluut.”

Luister het hele item hier: https://www.omroepflevoland.nl/…/positieve-reacties-op-conc…

Bedside Buskers in Zutphen!

Fantastisch nieuws! Op donderdag 20 september zijn we op een 5e locatie gestart, te weten de vestiging Zutphen van de Gelre ziekenhuizenLuuk Nengerman gaat voor dit ziekenhuis de artiesten inplannen. Luuk is overigens geen vreemde bij Bedside Buskers; samen met Benjamin Kuijpers heeft hij al geregeld gespeeld in het Deventer Ziekenhuis (zie foto). Beide heren hebben ook de aftrap gedaan in Zutphen. Echt te gek!

Welcome to the club. We wensen begeleidster Hannie Verbeek, Luuk en de artiesten die in Zutphen langs zullen komen heel veel plezier en mooie momenten! Bedankt voor jullie geweldige inzet!

Tik op de foto voor meer.

Ronde #29: More Music / Jonneke Siebrand

Het was gisteren een ronde met een feestelijk randje in het Deventer Ziekenhuis. Terwijl sommige patiënten in het kader van een 'Verwendag' een massage of manicure kregen, snoepten wij van een heerlijke taart ter viering van de 25e ronde in het Deventer Ziekenhuis. Daarna nam Jonneke Siebrand plek in een kleine 'huiskamer' bij de geriatrie, om de ouderen daar te verwennen met allerlei mooie en vrolijke liedjes gespeeld met haar accordeon. Al met al een hoop schik.

Vervolgens gingen Melissa Vos en Erwin Heinen van More-Music de gangen op, van kamer naar kamer, met liedjes van o.a. BLØF, Adele en The Beatles. Waaronder 'Here Comes The Sun'. En jawel hoor, daar kwam de zon!

Tik op de foto voor meer beelden

Bedside Buskers bij het Flevoziekenhuis

Gisteren hebben we een start gemaakt bij het Flevoziekenhuis

In november 2017 nam Carla Bellers (humanistisch raadsvrouw bij het Flevoziekenhuis) met ons contact op. Men kreeg daar vervolgens een voorproefje toen Collin Hoeve, in het kader van de 'Dag van de Gastvrijheid', een ronde deed. Door het enthousiasme en de bijzondere, betekenisvolle momenten, liet Carla weten dit graag vaker in te willen zetten. 

Zodoende nam Robert contact op met Floor Hansen. Als inwoner van Almere, professioneel muzikant, eigenaar van entertainmentbureau LoveSound en 'overall' fijn mens zou Floor de aanwezen persoon zijn om dit voor het Flevoziekenhuis te organiseren. Gelukkig hoefde ze ook niet lang na te denken toen Robert dit aan haar vroeg. Fantastisch!

Dus na de ziekenhuizen in Deventer, Zwolle en Winterswijk zullen er straks ook maandelijks artiesten langs de patiënten gaan in Almere. Er is zelfs al een eerste datum geprikt; de eerste ronde zal plaatsvinden op donderdagmiddag 19 april. 

Onzettend bedankt Floor Hansen, Shanna Lenoir, Carla Bellers, Arthur Kolks en David Luttik! Heel veel plezier en mooie momenten toegewenst.

Ronde #28: The Beatles Sessions (aftrap Zwolle)

Dat The Beatles goede muziek maakten, weten we allemaal. Dat ze nog steeds zo geliefd zijn, weten we stiekem ook. En vandaag, bij de aftrap van Bedside Buskers in Zwolle, werd dat bewezen! Patiënten en bezoekers die mee zongen, vulden de ziekenhuiskamers met vrolijkheid en warmte. Zelfs de mensen die eigenlijk meer van The Stones houden, zongen hier en daar een regeltje mee. De jongens van The Beatles Sessions waren zo vriendelijk af en toe even een praatje te maken en op verzoekjes in te gaan. Het werd zo gewaardeerd dat een patiënt zelfs de muzikanten volgde op de gang langs de kamers om zo lang mogelijk te genieten van de klanken van The Beatles Sessions! 

Een paar quotes die voorbij kwamen:
The Beatles Sessions: "Hebben jullie behoefte aan nog een muziekje?" 
Patiënt: "Nou, ik zeg, knal er nog maar 1 uit, of niet buuv??"
-----
Patiënt: "Dat was super! Er staan drie man maar jullie klinken als zeven! Werkelijk prachtig."
-----
Patiënt: "Dit zijn paar fijne extra vitamines die jullie langs komen brengen."

Al met al een erg mooi en succesvol begin van Bedside Buskers bij Isala in Zwolle. Bedankt Beatles Sessions, Julia Hulshof en Isala!

Tik op de foto voor meer beelden.

Interview Benjamin Kuijpers

Interview Benjamin Kuijpers

Benjamin Kuijpers is een veelgevraagd entertainer met diverse succesvolle acts. Naast zijn eigen concepten wordt hij ingehuurd als vocalist/saxofonist en topline-schrijver. Typerend aan Benjamin: grote glimlach, woordgrapjes, houdt van echt contact en eerlijkheid. Begin september 2017 ging hij — samen met Luuk Nengerman — voor het eerst als Bedside Busker door het Deventer Ziekenhuis. Hun vuurdoop bestond uit een ingetogen versie van Chasing Cars (Snow Patrol) bij een patiënt op de intensive care afdeling. Men heeft het er nog over. Nieuwsgierig naar zijn ervaringen, stelden we hem enkele vragen.

Ronde #27: Benjamin Kuijpers & Luuk Nengerman

"En weet je wat nou het mooiste was? Het was gratis!", aldus Benjamin Kuijpers nadat hij met Luuk Nengerman 'Ze Gelooft In Mij' voor een ontroerde patiënt had gespeeld. Eén van vele mooie momenten van donderdagmiddag 1 maart in het Deventer Ziekenhuis. Hun 3e ronde als Bedside Buskers. In totaal speelden ze voor 48 mensen, maar ze hebben zonder twijfel meer oren (en harten) bereikt. Het plezier en de bezieling spatte er weer vanaf. Er kwam van alles voorbij; van Kensington tot Boudewijn de Groot. Zelfs een uitvoering van Sittin' On The Dock of the Bay met een Schots accent...

Voor deze ronde mochten we ook Floor Hansen verwelkomen! Zij gaat Bedside Buskers voor de patiënten in het Flevoziekenhuis opzetten. Woehoe! Later deze maand zitten we oa met Floor en Carla Bellers aan tafel om het allemaal in gang te zetten. Helemaal te gek natuurlijk!

En omdat Floor zelf ook zangeres is, kon ze het niet laten om bij het laatste nummer (Disco Inferno) met Benjamin mee te zingen. Speciaal voor enkele personeelsleden van het ziekenhuis. Een heerlijke afsluiter waarna iemand zei: "Nu kunnen we helemaal fit naar huis!"

Klik op de foto voor meer beelden.